SVEČINSKI GRAD / Prvotni grad, ki se omenja v listini iz 12. stoletja, je bil v lasti Sekavskega samostana iz Judenburga. Stal je na bližnjem griču severno od današnjega dvora. Dvor je večkrat menjal lastnike, ki so ga preurejali. Leta 1935 je postal izobraževalna ustanova za šolanje gospodinj in kmetovalcev.
VINOGRADNIŠKI MUZEJ KEBL / Muzej je odprt od 1.aprila do 31. oktobra, in sicer vsako nedeljo, od 14h do 19h. Za organizirane skupine smo na voljo tudi v drugih terminih po predhodnem dogovoru.
Razgledni stolp na Plačkem vrhu.
RAZGLEDNI STOLP NA PLAČKEM VRHU / nedaleč od Svečine se na najvišji okoliški vzpetini, Plačkem vrhu, nahaja razgledni stolp, s katerega se ob jasnih dneh ponuja pogled daleč na Avstrijsko Štajersko, Labotniške Alpe in velik del severovhodne Slovenije.
Valdhuber - Srce med vinogradi.
SRCE MED VINOGRADI / Kdo ne pozna zdaj že znamenite ceste na Špičniku, ki se med vinogradi vije v obliki srca! Srce med vinogradi je podobo Svečine in Slovenskih goric poneslo v svet. V naši neposredni bližini je v nekaj minutah vožnje dostopno vsakomur.
Valdhuber - Nordijska hoja
NORDIJSKA HOJA VINOTOUR / Prva mednarodna pot nordijske hoje med vinogradi. Sestavljena je iz poti, ki peljejo preko dvorišč slovenskih in avstrijskih vinogradniških kmetij. Posebnost teh poti je, da jih lahko prehodimo poljubno in jim prilagajamodolžino.

Svečinski grad

Prvotni grad, ki se omenja v listini iz 12. stoletja, je bil v lasti Sekavskega samostana iz Judenburga. Stal je na bližnjem griču severno od današnjega dvora. Dvor je večkrat menjal lastnike, ki so ga preurejali. Leta 1935 je postal izobraževalna ustanova za šolanje gospodinj in kmetovalcev.

VINOGRADNIŠKI MUZEJ KEBL

Muzej je odprt od 1.aprila do 31. oktobra, in sicer vsako nedeljo, od 14h do 19h. Za organizirane skupine smo na voljo tudi v drugih terminih po predhodnem dogovoru.

RAZGLEDNI STOLP NA PLAČKEM VRHU

nedaleč od Svečine se na najvišji okoliški vzpetini, Plačkem vrhu, nahaja razgledni stolp, s katerega se ob jasnih dneh ponuja pogled daleč na Avstrijsko Štajersko, Labotniške Alpe in velik del severovhodne Slovenije.

SRCE MED VINOGRADI

Kdo ne pozna zdaj že znamenite ceste na Špičniku, ki se med vinogradi vije v obliki srca! Srce med vinogradi je podobo Svečine in Slovenskih goric poneslo v svet. V naši neposredni bližini je v nekaj minutah vožnje dostopno vsakomur.

NORDIJSKA HOJA VINOTOUR

Prva mednarodna pot nordijske hoje med vinogradi. Sestavljena je iz poti, ki peljejo preko dvorišč slovenskih in avstrijskih vinogradniških kmetij. Posebnost teh poti je, da jih lahko prehodimo poljubno in jim prilagajamodolžino. Dvakrat letno, aprila (izhodišče v Ratsch and der Weinstrasse) in septembra (izhodišče v Svečini), sta organizirana vodena pohoda po vseh treh poteh.