Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Ponudba vin Valdhuber

Vino je poezija, je lepota, je filozofija, je preizkušnja. Vse bolj je tudi znanje in napredek, plemenit človekov sopotnik v življenju, saj sta si v mogočem podobna.
Slika

Renski rizling

Kralj vin, kot nekateri imenujejo renski rizling, pa v naših vinogradih predstavlja največji delež.

Limonasto rumene barve, na nos poudarjen, mladosten svež, poprast, po breskvah, tudi mineralen. Suh, s poudarjenim polnim karakterjem. Odličen renc daljšega pookusa.

 
 
Slika

Rumeni muškat - suho

Imenitni muškati z značilno aromo. Najdemo tako suhega kot tudi polsladkega.

Zlatorumene barve, svež, mladosten, predvsem pa čist in sorten. Suh, eleganten, precizen in sočen v ustih. Usklajen in dolg v pookusu. Še en odličen rumeni muškat iz hiše Valdhuber. Priporočamo ga kot aperitivno vino.

 
 
Slika

Rumeni muškat - polsladko

Imenitni muškati z značilno aromo. Najdemo tako suhega kot tudi polsladkega.

Polsladek muškat je v ustih slajši, muškatnim notam se pridružijo še zaznave tropskih sadežev. Čist živahen, ne glede na ostanek sladkorja zelo piten. Odličen.

 
 
Slika

Traminec

Valdhuberjevi smo se prvi v Sloveniji odločili donegovati traminec v suho vino in s tem porušili še en stereotip o vinih, da je traminec sladko vino. Naš traminec je bil na mednarodnem ocenjevanju vin v Ljubljani dvakrat v izboru za šampiona, dvakrat pa je bil prejemnik laskavega naslova prvaka sorte med traminci.

Manj intenzivne zlato rumene barve. Na nos je decenten, gosposki, zelo natančen, sočen; po zrelem ličiju. Suh, lažji, usta se napolnijo z notami traminca, ki so fine in vztrajne. Daljšega pookusa. Za solo pitje ali ob jedi.

 
 
Slika

Modri pinot

Dokazujemo se tudi z rdečim vinom, za kar je zaslužen modri pinot.

Modri pinot je pridelan z desetdnevno maceracijo, nato devet mesecev odležan v lesenih sodčkih; 1/3 novi sodi, 2/3 rabljeni sodi.

Na vonju zaznamo jagodičevje, polnega in sladkega okusa.

 
 
Stran 2  od  3 Prva   Prejšnja   1  [2]  3  Naprej   Zadnja  

Posebnosti

Njeno visočanstvo Elizabeta II.Tudi njeno visočanstvo britanska kraljica Elizabeta II. je ob svečani večerji na Gradu Brd, ob obisku Slovenije, uživala ob našem vinu - suhem tramincu.

Povpraševanje

Seznam vin Vina Valdhuber

      

Naj vam uživanje vin VALDHUBER postane navada, verjemite, to bo vaša najlepša razvada!

Priznanja

DECANTER World Wine Awards 2010
Sauvignon 2008 – bronasta medalja
Laški rizling 2009 – bronasta medalja


Vinski vodič (Robert Gorjak) 2010
Rumeni muškat je uvrščen med avtorjev osebni izbor, kot odličen predstavnik svoje sorte. Skoraj vsa vina so uvrščena v rubriko ugoden nakup(razmerje cena : kvaliteta), kar je najpomembnejši podatek za potrošnika.


Že od samega začetka smo sodelovali na mednarodnem ocenjevanju v Ljubljani, kjer so sigurno, poleg ducata prejetih zlatih medalj, omembe vredni uspehi Valdhuberjevih tramincev. Ta je bil na mednarodnem ocenjevanju vin v Ljubljani dvakrat v izboru za šampiona, dvakrat pa je bil prejemnik laskavega naslova prvaka sorte med traminci.


Z letnikom 1992 smo dosegli enega svojih največjih uspehov. Na mednarodnem ocenjevanju VINO FORUM v avstrijskem Grazu smo za svoj sauvignon letnika 1992 prejeli naziv šampion.

Aktualno

 NOVA VINSKA KLET IN 

TURISTIČNA KMETIJA


Razno

Kontakt

Bogomir Valdhuber

Svečina 19,
2201 Zgornja Kungota

G: +386 41 34 68 95 - Bogomir (Mirč)
G: +386 31 66 38 43 - Dijana
E: valdhuber@siol.net

© 2010 Vina Valdhuber
Izjava o zasebnostiKazalo straniO avtorjihUrednik