Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Ponudba vin Valdhuber

Vino je poezija, je lepota, je filozofija, je preizkušnja. Vse bolj je tudi znanje in napredek, plemenit človekov sopotnik v življenju, saj sta si v mogočem podobna.
Slika

Laški rizling

V zadnjih letih poskušamo Valdhuberjevi povrniti staro slavo laškemu rizlingu.

Limonaste barve z zelenkastimi odtenki. Na nos je poudarjen, svež, saden, čist, po pomarančah, citrusih. Suh s prijetno kislino in svežino. Karakter, ki je prisoten na nosu, se lepo ponovi v ustih in nadaljuje z daljšim pookusom.

Vino primerno za vroče poletne dni.

 
 
Slika

Sauvignon

Paradni konj med našimi suhimi vini.

Limonasto rumene barve, bezgove in travnate note sauvignona. V ustih suh, z zrelo kislino in mehurčki oglikovega dioksida. Karakter v ustih precej bolj izražen, ki se kmalu razbohoti in ostaja po vseh ustih. Dolgo ostaja piten. Odličen sauvignon, ki je lahko aperitivno vino ali pa odlična spremljava k hrani.

 
 
Slika

Chardonnay

Limonasto rumene barve. Na nos diskreten, kar je značilnost hiše. Suh, z živahnimi kislinami, z lepo dolžino v ustih in pookusu.

 
 
Slika

Sivi pinot

Blede zlatorumene barve. Na nos svež, čist in pričakovano diskretnejši. Saden, nekoliko pikanten. Suh, s prijetno kislino. V ustih se karakter prebudi in okrepi. Aromatičen z noto rdečih jabolk. Lažjega telesa z daljšim, zelo prijetnim pookusom, ki pokliče k naslednjemu požirku. Zelo pitno.

 
 
Slika

Kerner

Nekaj posebnega pa je tudi naš kerner. To je sorta, ki je prišla k nam iz Nemčije.

Kerner je križanec renskega rizlinga in trollingerja.

 
 
Stran 1  od  3 Prva   Prejšnja   [1]  2  3  Naprej   Zadnja  

Posebnosti

Njeno visočanstvo Elizabeta II.Tudi njeno visočanstvo britanska kraljica Elizabeta II. je ob svečani večerji na Gradu Brd, ob obisku Slovenije, uživala ob našem vinu - suhem tramincu.

Povpraševanje

Seznam vin Vina Valdhuber

      

Naj vam uživanje vin VALDHUBER postane navada, verjemite, to bo vaša najlepša razvada!

Priznanja

DECANTER World Wine Awards 2010
Sauvignon 2008 – bronasta medalja
Laški rizling 2009 – bronasta medalja


Vinski vodič (Robert Gorjak) 2010
Rumeni muškat je uvrščen med avtorjev osebni izbor, kot odličen predstavnik svoje sorte. Skoraj vsa vina so uvrščena v rubriko ugoden nakup(razmerje cena : kvaliteta), kar je najpomembnejši podatek za potrošnika.


Že od samega začetka smo sodelovali na mednarodnem ocenjevanju v Ljubljani, kjer so sigurno, poleg ducata prejetih zlatih medalj, omembe vredni uspehi Valdhuberjevih tramincev. Ta je bil na mednarodnem ocenjevanju vin v Ljubljani dvakrat v izboru za šampiona, dvakrat pa je bil prejemnik laskavega naslova prvaka sorte med traminci.


Z letnikom 1992 smo dosegli enega svojih največjih uspehov. Na mednarodnem ocenjevanju VINO FORUM v avstrijskem Grazu smo za svoj sauvignon letnika 1992 prejeli naziv šampion.

Aktualno

 NOVA VINSKA KLET IN 

TURISTIČNA KMETIJA


Razno

Kontakt

Bogomir Valdhuber

Svečina 19,
2201 Zgornja Kungota

G: +386 41 34 68 95 - Bogomir (Mirč)
G: +386 31 66 38 43 - Dijana
E: valdhuber@siol.net

© 2010 Vina Valdhuber
Izjava o zasebnostiKazalo straniO avtorjihUrednik