Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Vinska kraljica

Družina Valdhuber

V Svečini od septembra 1987 izbirajo vinsko kraljico. Torej se lahko pohvalijo z eno izmed prvih vinskih kraljic v Sloveniji. Svečinska vinska kraljica naj ne bi bila samo simbol časti in oblasti, temveč naj bi predstavljala Svečino in njene vinogradnike navzven, torej promovirala vino in vinogradništvo, v kraju pa poskrbela za aktivnosti, ki bi pripomogle k hitrejšemu in kvalitetnejšemu razvoju vinarstva.

Septembra 2006 je bila okronana za svečinsko vinsko kraljico Dijana Valdhuber. Nalogo predstavitve svečinskih vin in njihovih posebnosti si je štela v čast in prepričanostjo, da smo pri tem plemenitem dejanju lahko vsi skupaj samozavestni, saj imamo odlično oz najboljšo zbirko vin za sleherno priložnost.  

Vinska Kraljica .::.  Diana ValdhuberKot vse dotedanje vinske kraljice je tudi ona pustila pečat svojega kraljevanja. Bila je pobudnica za sedaj že tradicionalno dvodnevno prireditev v Svečini, »Praznik pomladi«, ko v soboto poteka dan odprtih vrat Svečinskih kleti, v nedeljo pa srečanje vinskih kraljic in rez vaške trte.

Povpraševanje

Seznam vin Vina Valdhuber

      

Aktualno

 NOVA VINSKA KLET IN 

TURISTIČNA KMETIJA


Razno

Kontakt

Bogomir Valdhuber

Svečina 19,
2201 Zgornja Kungota

G: +386 41 34 68 95 - Bogomir (Mirč)
G: +386 31 66 38 43 - Dijana
E: valdhuber@siol.net

© 2010 Vina Valdhuber
Izjava o zasebnostiKazalo straniO avtorjihUrednik