Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Začetki

Vina Valdhuber že s četrto generacijo

V Svečini živi vinogradniško ime, ki simbolizira staro vinogradniško slavo tega kraja. Valdhuberjevi, ki pridelujemo imenitna bela, pa tudi rdeča vina iz najboljših sort.

Prvi začetki segajo v leto 1913, ko je v Svečino, v ta vinogradniški kraj prišla iz Gradca Ema Huber, tedaj štiriletno dekletce kot rejenka k hiši. Tu je ostala in usoda hiše je tako nanesla, da je tudi postala lastnica posestva. Z poroko leta 1931 s Francem Valdhuberjem pa je ta vinogradniški priimek prišel v Svečino, ki je kasneje postal blagovna znamka Valdhuberjevih vin.

Tradicijo je nadaljeval sin Alojz z ženo Zmagoslavo.

Danes je torej VINO način življenja že četrti generaciji na kmetiji, ki jo vodi Valdhuber Bogomir (Mirč) s svojo družino.

Vinogradi

V proizvodnji obdelujemo 7ha vinogradov, kjer levji delež predstavljajo bele sorte, pridružil pa se jim je tudi modri pinot.

Proizvodnjo vin približujemo ljubiteljem in poznavalcem vin, za katere vino ni le pijača, ampak znajo ob vinu uživati, ga razumeti, ga spoštujejo in jim kozarec odličnega vina obogati vsakdanji obrok ali slavnostno pojedino.

Eni izmed redkih »štajercev«, ki smo že pred leti svojo filozofijo pridelave usmerili v suha vina s sadnim karakterjem in svežino. Takšna vina tudi sedaj najbolje koketirajo s sodobno kulinariko.

Vinogradi Valdhuber  Vinogradi Valdhuber  Vinogradi Valdhuber

Povpraševanje

Seznam vin Vina Valdhuber

      

Aktualno

 NOVA VINSKA KLET IN 

TURISTIČNA KMETIJA


Razno

Kontakt

Bogomir Valdhuber

Svečina 19,
2201 Zgornja Kungota

G: +386 41 34 68 95 - Bogomir (Mirč)
G: +386 31 66 38 43 - Dijana
E: valdhuber@siol.net

© 2010 Vina Valdhuber
Izjava o zasebnostiKazalo straniO avtorjihUrednik